ceata autostradaCentrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române ne informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere ce impun oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Sunt semnalate depuneri de polei, carosabilul fiind alunecos, pe DN 29A Rădăuți-Darabani, județul Botoșani. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

Se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Brăila, Covasna, Constanța, Călărași, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

De asemenea, condiții de ceață sunt semnalate și pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 142 – 152, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, vizibilitatea fiind bună.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se interezeze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice. Nu opriți în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă.

Medgidia - Craciun