lansare constanta altfelDragi prieteni, o să vă povestesc o întâmplare petrecută în anul 2015.  O companie, răspândită de altfel în toată țara, efectua lucrări de extindere a infrastructurii, ce necesitau aprobarea primăriei dar și o sumă considerabilă de bani; cam 16 milioane de Euro. În acest context, reprezentantul zonal a avut o întâlnire cu primarul în biroul acestuia, propunându-i un Parteneriat Public Privat care i-ar fi redus investiția; că doar „rețeaua va rămâne în oraș 20 de ani de acum încolo iar profitul poate fi împărțit cu primăria”.

Știți care a fost răspunsul aproape istericos al „primarului malgaș”? „Ce-mi pasă mie ce va fi peste 20 de ani?”!!! Viitorul nu era timpul gândirii lui. Numai prezentul îl interesa și numai din perspectivă personală.

Dragi prieteni, dacă astăzi nu ne place cum trăim în Constanța  este, în principal, din vina celor care au condus Primăria cu lăcomie și iresponsabilitate. Însă nu ne putem deroba de responsabilitatea noastră, a celor care nu ne-am implicat, crezând că lucrurile pe care ni le dorim se vor întâmpla de la sine. A fost un eșec colectiv care poate fi corectat printr-un efort comun și o nouă abordare, o nouă atitudine civică în viața de zi cu zi.

Constanța are nevoie de recuperare, refacere și modernizare iar la aceste deziderate nu se poate ajunge decât făcând lucrurile altfel, altfel decât până acum. Altfel înseamnă să gândim altfel, să acționăm altfel, să trăim altfel. Asta ne-am propus noi la Constanța Altfel. Veniți alături de noi! Nu e târziu pentru nimeni!

Vergil Chiţac