Joi 14 mai a.c., Robert Boroianu, co-preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, a ţinut, prima conferinţă de presă în calitate de competitor – in cursa interna a partidului – la poziţia de candidat la fotoliul de primar al Constanţei. Boroianu a precizat că, dacă Ramona Mănescu va fi candidatul din 2016 din partea PNL, va avea tot sprijinul său. Conferinta de presa de ieri a avut doua componente: o scurta prezentare a proiectului de candidature si un atac dur la adresa vice-primarului Decebal Fagadau – cel care a preluat atributiile primarului Radu Mazare. În acest context, Boroianu a  afirmat că opoziţia liberala va fi, mult mai activă.

Proiectul „Primăria Constanţa 2016 se concentrează pe patru teme principale: sănătate, educaţie, siguranţa cetăţeanului şi mediu. Referitor la mediu, Robert Boroianu a subliniat că, dacă va deveni primar, va pastra statutul spatiilor verzi chiar daca acestea sunt sau vor fi retrocedate. „Îl vom retroceda doar dacă acel spaţiu verde va rămâne aşa“, a mentionat Robert Boroianu.
Pe de altă parte, co-preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa a menţionat că piesa de baza a proiectului său pentru Constanţa va fi reprezentaat de investiţii, inexistente pana in prezent. In ceea ce priveste pachetele cu alimente pe care le primesc pensionarii cu venituri reduse din Constanţa, liberalul a afirmat că le va mentine, dar va modifica modalitatea de distribuire a acestora, pentru a evita situatiile umilitoare.

In acest context, viitorul candidat a spus că doreşte ca orasul să beneficieze de un buget generos, si pentru asta, administraţia locală îi va avea în vedere în permanenţă pe investitori. Privitor la taxa de linişte pe care o plătesc agenţii economici constanteni, Robert Boroianu a declarat că se va gândi dacă aceasta mai este oportuna. Proiectul „Primăria Constanţa 2016“, cu tot ce presupune el – teme de discuţie şi problemele cu care se confruntă constănţenii -, va fi prezentat de Boroianu întâi într-o conferinţă de presă şi ulterior în cadrul unor dezbateri publice.

Liberalul a afirmat că, nu reprezintă interesele niciunui grup: „…nu sunt omul niciunui grup de interese….am capacitatea necesară să vin să fac ceva pentru constănţeni. In cadrul conferintei de ieri, Robert Boroianu a fost insotit de doi colegi, şi anume consilierii locali Radu Matei si Ana Marcu. Aceasta din urma, a declarat că,  Decebal Făgădău: „…are experienţă în administraţie, dar nu are suficientă autoritate în PSD“. În sensul acesta, liberala şi-a criticat colegii PSD din Consiliul Local Municipal Constanţa pe motiv că „pesediştii au şansa să tacă şi să pară inteligenţi“, neavând însă nicio iniţiativă. Mai transant a fost, Robert Boroianu  afirmand că, atunci când vorbeşte despre schimbarea actualei administraţii publice locale, vizeaza schimbarea ei în totalitate si aici intra şi Decebal Făgădău. „Decebal Făgădău a semnat alături de Radu Mazăre toate anomaliile pentru Constanţa şi cred că e la fel de vinovat ca Radu Mazăre“, a mai spus seful liberalilor de la municipiu.

M.N.