parcul-tabacarie-1Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a vorbit miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre una din problemele cu care se confruntă oraşul în momentul de faţă: întreţinerea spaţiilor verzi.

După ce Pomacost, firma care se ocupa cu întreținerea spațiilor verzi din municipiul Constanța a cerut rezilierea contractului cu Primăria Constanța, 80% din aceste spații au rămas fără acoperire. În prezent, tot ce înseamnă spații verzi de pe străzi, bulevarde, scuaruri, etc, sunt în administrarea Confort Urban, după cum a declarat și Vergil Chițac.

Edilul a spus că întâmpină dificultăți în privința celor care nu vor să se angajeze pentru această activitate, de întreținere, deși „salariile sunt bune”.

„Ne-a adus în situația (n.r. situația cu firma Pomacost) în care a trebuit la un moment dat să putem administra cu forțele noastre, 80% din spațiile verzi. Din momentul ăla am luat următoarele măsuri: tot ce înseamnă spații verzi de pe străzi, bulevarde, scuaruri, casete, etc, le-am dat în administrare la Confort Urban pentru că ei administrează drumurile și mi s-a părut corect și  legislația ne ajută că dacă administrează tot ce înseamnă carosabil, trotuare, borduri, să administreze inclusiv spațiile verzi. Asta a însemnat să le introducem codul CAEN în obiectul de activitate, să modificăm contractul de delegare, să își angajeze oameni, să se capitalizeze, să facă licitații. Și acum sunt utilaje pe care le-am achiziționat, dar trebuie să le primim, pentru că termenul de livrare este de 120 de zile. Lucrul ăsta o să îl rezolvăm ușor ușor. Întâmpinăm dificultăți la faptul că oamenii nu vor să se angajeze. Asta e. Este o realitate. Salariile sunt bune. Părerea mea că peste 3.000 de lei pentru această activitate este bun”, a spus primarul Constanței.

În ceea ce privește parcurile, acestea au fost împărțite în zece loturi și vor fi scoase la licitație pentru a fi întreținute.

Continuare