ciolosGuvernul anunță, într-un comunicat, că premierul Dacian Cioloș „nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal”, respectiv reducerea cu un punct a TVA, menținerea taxei pe stâlp și reducerea accizelor la carburanți.

„În cadrul discuției telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Prim-Ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei”, se arată într-un comunicat al guvernului.

De asemenea, comunicatul spune că „premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca Partidul Social Democrat să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-și totodată responsabilitatea politicii fiscale și legislația adoptată deja în Parlament”.

Premierul Dacian Cioloş a vorbit la telefon, marţi dimineaţă, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la anumite reglementări legislative cum ar fi nivelul salariului minim pentru anul viitor, dar şi posibilitatea ca Guvernul să amâne anumite prevederi din Codul Fiscal, a confirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Dragnea i-a solicitat lui Cioloș să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. „Și premierul ia în calcul prorogarea acestor termene ale măsurilor fiscale, pentru că este nevoie de responsabilitate și predictibilitate. Cu responsabilitate premierul Cioloș va guverna până în ultima zi a mandatului”, spunea anterior Iolu.

M.N.

valutraian